#ТЪРСИМ ШАМПИОНИ!

Коледен турнир по лека атлетика за деца Стара Загора 2019

Спортът и здравословното хранене винаги вървят ръка за ръка!

Ние от Марио Фреш сме организирали и участвали като спонсори на много спортни събития през последните 10 години.
Акцентираме на здравословния начин на живот като напълно разбираме, че това няма как да се случи само със здравословни сандвичи и салати - необходимо е движение и спорт. Затова и социалната ни ангажираност в идеята не приключва с нашето меню 🙂
Следващата ни инициатива е съвместна със Спортен клуб по лека атлетика „Берое“! С приятелите ни от Стара Загора организираме Коледен лекоатлетически турнир за Шампиони!

Кога?
Събитието ще се проведе малко преди Коледните празници на 14-15 декември 2019 г., Стара Загора
Къде?
Мястото на провеждане на състезанията ще бъде базата на закрита лекоатлетическа писта „Берое“!
Кой може да участва?
В турнира мога да вземат участие всички желаещи на възраст от 7 до 12 г. Записването за участие ще продължи до 12-ти декември 2019 г. Oчакваме много деца - бъдещи спортисти на Стара Загора, придружени от техните учители и родители.
Защо?
Защото активността на децата и правилното хранене са в основата на тяхното хармонично израстване и здраве! А състезанията с приятели и участието в социални събития от детска възраст изграждат характер на ШАМПИОНИ!
АКТИВНИ ДЕЦА = ЗДРАВИ ДЕЦА!!!

Формат на турнира:
Участниците ще бъдат разделени на 3 възрастови групи:
- 1 група – 7 – 8 годишни;
- 2 група – 9 – 10 годишни;
- 3 група – 11 – 12 годишни.

Дисциплини:

Спринт
Хвърляне на плътна топка + скок дължина Дълго бягане
Щафетно бягане (четири участника)

Групи:

  • 1 група – 40 метра гладко бягане (стартира се от висок старт); скок дължина от място и хвърляне на медицинска топка (1 кг.); 200 метра гладко бягане; щафетно бягане 4х50 метра;
  • 2 група - 50 метра гладко бягане (стартира се от висок старт); скок дължина от място и хвърляне на медицинска топка (1 кг.); 400 метра гладко бягане; щафетно бягане 4х50 метра;
  • 3 група - 60 метра гладко бягане (стартира се от висок старт); скок дължина от място и хвърляне на медицинска топка (1 кг.); 600 метра гладко бягане; щафетно бягане 4х50 метра.

Класиране:
- индивидуално класиране ще има в дисциплините 40, 50, 60, 200, 400, 600 метра;
- отборно класиране ще има в дисциплините скок от място и хвърляне на медицинска топка; щафетно бягане*

*награди са предвидени и за индивидуално участие в дисциплините скок от място и хвърляне на медицинска топка.

Награден фонд:
Наградният фонд на мероприятието е над 2000 лв. Предвидени са купи за училищата, медали за победителите и награди за всички деца, а трима от победителите ще могат да тренират напълно безплатно 1 година в Спортен клуб по лека атлетика "Берое". С награди ще се включи и веригата за спортни стоки и аксесоари Decathlon.

Ние от MARIO FRESH традиционно ще приготвим вкусни и свежи сандвичи за всички участници, учители и родители, така че който все още не е опитал SPECIALитетите ни ще има възможност да се запознае с нас!
Включете се в състезанието и спечелете много награди! Очакваме ви, малчугани!

Подробни правила за участие:

Участието в турнира е напълно безплатно!

Заявки от училища:

От всяка възрастова група могат да участват 6 момичета и 6 момчета от едно училище. Ръководителят трябва да подаде заявката за участие с имената на децата до 12.12.2019 г. на e-mail: detska.atletika.beroe@abv.bg

Класирането в дисциплината скок дължина от място и хвърляне на медицинска топка ще е отборно, т.е. общият сбор сантиметри от 6-те момичета и момчета правят генералното класиране в училището.

В щафетата участват 4 деца, като момичета и момчета се състезават и класират отделно. Ако по някакви причини отборът няма пълния брой участници, то той има право да участва с по-малко деца, но не с повече. В различните дисциплини могат да участват различни деца, но те трябва да бъдат вписани в заявката.

Индивидуални заявки:

В индивидуалните надпревари могат да участват всички деца на възраст между 7 и 12 години, предварително заявили участието си лично или чрез родител! Индивидуални надпревари са: Спринт, Дълго бягане и Скок дължина + Хвърляне на топка.

При потвърждение на участието си на място всеки участник може да заяви желание за участие в отборното състезание Щафетно бягане. В последствие, на база възраст и пол, ние ще разделим състезателите на случаен принцип на отбори от по 4 деца.

 

Финал ще има в бяганията на 40, 50 и 60 метровите дистанции.

Състезанието и двата дни започва в 10:00 часа, като на 14-ти се състезават 1-ва и 2-ра група, а на 15-ти - 3-та група

За повече въпроси и уточнения позвънете на 0878 523 972 или 0878 485 189