Нашата История

MARIO FRESH е верига за бързо хранене с италианско участие.

ИСТОРИЯТА - MARIO FRESH


Историята е интересна и съвсем обикновена. Когато през 2000-та година управителят на MARIO FRESH - България, Живко Даскалов, се запознава в Обединеното кралство с Mario Ponticorvo - собственик на верига сандвич-магазини. Mario е опитен готвач, обиколил света и установил се в Англия, където го спряла любовта. Използвайки целия си опит и знания, той отворил заведение за бързо хранене в курортния град Бат. Живко бил там, за да си търси работа. След много неуспешни опити, само със самолетен билет за връщане към България и пари колкото да стигне до летището, той за последно обикалял, когато видял на витрината на един магазин лист с обява, че набират персонал. На въпроса „Какво можеш да правиш?”, без колебание отговорът бил:

- Мога да мия чинии. - Ела утре да пробваме.

Така и станало. Отишъл и останали доволни от свършената работа. Попитали го:

- Искаш ли да се научиш да правиш сандвичи?

Сигурно се досетихте, че след цялата тази история е нормално и естествено добрата идея за полезните вкусни сандвичи да бъде пренесена и в България.

Старателно обмислена и адаптирана за българския пазар, идеята MARIO FRESH се подготвя дълго време. Внимателно и прецизно подбирахме всеки продукт, за да получим желания вкус и качество, максимално близо до оригиналните рецепти на MARIO. Без никакъв компромис в качеството на съставните продукти избрахме за менюто си в България 14 вида сандвичи, които приготвяме с вкус, идентичен на оригиналите, които се приготвят в Англия.

Така за първи път в България обект от веригата отваря на 26 март 2010 година в Мол Габрово. Тази дата е рожденият ден на веригата за България.

През месец октомври същата година, втори обект от веригата отваря врати в центъра на град Велико Търново.

Почти година след това, за да бъдем по-близо до нашите приятели редовни клиенти и до гостите на град Габрово, преместихме локацията на обекта си в самостоятелен обект в идеалния център на града.

На 17.03.2014 г. MARIO FRESH "освежи" и град Сливен. Непосредствено до сградата на общината и до вековното дърво „Старият бряст“, победител в конкурса за "Европейско дърво на годината 2014"

В края на месец април 2019 година MARIO FRESH отваря врати и в град Стара Загора. Магазинът се намира на ъгъла на главната пешеходна улица “Цар Симеон Велики” и улица “Петър Парчевич”.ЗАЩО MARIO FRESH?

Защото Mario Ponticorvo дава своя принос в оформянето, изграждането и реализацията на КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ВКУСНО, ПОЛЕЗНО и ЗДРАВОСЛОВНО предлагане на НАТУРАЛНИ и КАЧЕСТВЕНИ продукти под формата на ПРЕСНИ САНДВИЧИ И САЛАТИ. Думата FRESH,освен че се свързва с натуралните сокове, е и добрата идея за новото и различното, което дава на българските потребители тази концепция в храненето, благодарение на италианското участие.

  • slide
  • slide
  • slide